Lager & logistik – jobb

Vad innebär det att jobba inom lager & logistik?

Ett jobb inom lager och logistik varierar i arbetsuppgifterna. Ett lager är ett företags centrala punkt.

Läs mer

Här förvaras färdiga produkter, råmaterial eller annat som sedan ska ut till försäljning. Logistik handlar mer om flöden och hur du effektiviserar dessa. Med andra ord ser logistikprocessen till att varorna som förvarats på ett lager når och säljs till kunden på ett bra och smidigt sätt.

Olika jobb inom lager och logistik

Lagermedarbetare

Det vanligaste är att en person börjar jobba som lagermedarbetare och under tiden lär sig företagets varuflöde, processer och logistiken. En roll som junior på ett lager kräver endast gymnasieutbildning och intern utbildning. Här plockar du varor efter en beställning och håller ordning och hanterar övriga leveranser. Du fyller även på med material och varor.

Lagerchef

En lagerchef har ett övergripande ansvar över ett lager och har ett större personalansvar. Vanliga arbetsuppgifter är planering, förbättringsarbeten och ser över hur processerna går på lagret.

Truckförare

Arbetar du som truckförare har du uppgifter att bland annat lasta olika lagermaterial som sedan ska fraktas till ett specifikt ställe. Detta kan vara en avlastningspunkt eller en väntande lastbil. Ett grundkrav du måste ha i detta arbetsområde är truckkörkort.

Logistiker

Detta yrke kan ha olika ansvarsområden. Exempelvis planera material-, transport- eller informationsflöden, men också ansvara för inköp. Med andra ord jobbar en logistiker med att analysera och effektivisera befintliga processer inom företaget.