Jobba som säljare

Vad gör en säljare?

En säljare jobbar med att sköta och ansvara för hela, eller delar av försäljningen hos ett företag. En säljares uppgift är också att utveckla, attrahera och behålla lönsamma kunder.

Rekrytera säljare - vad ska du leta efter

Det kan vara svårt att veta vad man ska leta efter hos en bra säljare, däreför väljer många företag att anlita ett rekryteringsföretag som Level Recruitment för att rekrytera säljare. En bra säljare bör vara bekväm med att ta kontakt med andra människor och vara en bra lyssnare. Detta för att verkligen förstå vad kunden är ute efter och vilka behov denne har. Säljaren bör ha bra kännedom om företagets tjänster eller varor och bör hela tiden följa utvecklingen i branschen. Att studera kundens köpvanor är också en viktig egenskap för att alltid ligga steget före.

Olika typer av säljare

Det finns idag flera olika områden inom försäljning. Nedan går vi igenom tre av de vanligaste.

Innesäljare

Som innesäljare jobbar du med att, från ditt kontor, kontakta redan både befintliga och potentiellt nya kunder. Det kan handla om att ta emot beställningar eller om att sälja tjänster och produkter över både telefon och e-post. Som innesäljare kan du också jobba med rådgivning, service och att hantera klagomålsärenden. Letar du efter lediga jobb som innesäljare? På saljjobb.nu hittar du lediga jobb för innesäljare i hela landet och har även möjlighet att, på ett snabbt och smidigt sätt, både hitta och söka ditt nästa jobb som innesäljare – allt på samma ställe.

Resande säljare

Som resesäljare, också kallad utesäljare, åker man ut till kunder för att därefter sälja sin produkt eller tjänst. Här handlar det mycket om att lyssna efter kundens behov och sedan försöka hitta lämpliga affärslösningar.

Butikssäljare

En butikssäljare jobbar ofta i arbetslag och har ett gemensamt ansvar för de olika arbetsuppgifterna som krävs. Det är dock väldigt vanligt att en person har hand om ett specifikt område och ser till att allt stämmer och går rätt till. Två viktiga egenskaper du behöver som butikssäljare är servicekänsla och egenskapen att ge kunder en bra upplevelse.


Lediga jobb - säljare

Det kryllar av lediga jobb för säljare och det är inte svårt att hitta ett bra säljjobb. På saljjobb.nu finns lediga säljjobb och på ledigajobb.se går det att hitta andra lediga jobb inom försäljning som går att söka oavsett tidigare erfarenhet på området. Många jobb går även att söka utan CV. Det krävs sällan heller någon utbildning än den interna utbildning som du får på företaget för att lära känna de tjänster och produkter som du ska sälja för företaget. Att jobba som säljare innebär mycket kundkontakt och belönas ibland med provision. Om du är karismatisk och älskar att prata med andra människor bör du definitivt överväga säljyrket. Det är både utmanande, givande, socialt och roligt.​